Мога ли да пия кафе по време на бременност?

Хранене за бременниКърмене
Tomie 21.5.2020 г.

Кафето е не само вкусна и ободряваща напитка, която ни дава сила и енергия. Това е навик от особена важност, който ни позволява да си починем и да се видим с приятели. Следователно, напълно разбираме тревогата и въпросът свързан с това, дали може да се пие кафе по време на бременността и как да оцелеем без него.

Проблемът не е самото кафе, а кофеинът, който може да бъде открит и в някои видове чай. Позволената доза кафе на ден е 4 чаши, но по- добре е да се придържаме към познатата поговорка: по-малкото е повече.

Доооооооообри новини!

Сутрешна чаша кафе или чай няма да навредят на плода по време на бременност, така че определено можете да си ги позволите за един по- хубав ден. Въпреки това, приемането на големи количества кафе по време на бременност могат да доведат до проблеми в развитието на бебето, тъй като кофеинът предотвратява абсорбцията на важни хранителни вещества.

Каква е препоръчителната доза кофеин по време на бременност?

Според научните трудове, приеманата максимална доза кофеин не трябва да надхвърля 300 милиграма. Това се равнява на две чаши кафе. Но все пак е препоръчително да се опитате да намалите кафето, колкото може повече. Да, знаем, че……

Навикът е опасен капан. 

Можете да се опитате да си помогнете с други алтернативи на кафето за да намалите приема на кофеин. Например, безкоифеновото кафе няма да има същата магическа сила, но въпреки това ще бъдете в състояние да си починете и да отидете на пиете кафе с приятели. И нека да споменем ефекта „плацебо“, който то може да има.  Убедени сме, че умората по време на бременност се увеличава повече от обикновеното, но с:

  • Правилно хранене 
  • Достатъчна дейност 
  • Пиенето на много вода и 
  • Опитвайки да намалим приема преди бременноста,

определено ще сте в състояние да се насладите на този хубав период.

Прочетете повече

Предна страница Следваща
  • Пробиотиците по време на бременност

    Пробиотиците по време на бременност

    Периодът на бременност е много критичен в живота на всяка една жена, а правилните действия може да гарантират здравето на бебето и неговото здравословно раждане, също така и личния тонус, както и че имате достатъчно сили да се грижите за новородената си рожба.

    Прочетете