С пробиотиците ще се почувствате по- добре и по- здрави

Здравеословно храненеСпециално хранене
Tomie 21.5.2020 г.

Често ли се сблъсквате с подуване или лошо храносмилане, когато си хапвате любимата храна? 

Проблемите с храносмилането никога не са приятни и могат да се отразят върху качеството Ви на живот. Затова е препоръчително да обогатите храната, която приемате за да подсилите Вашата естествена чревна микрофлора и да се насладите на здравословен живот и хранене.

Какво представляват пробиотиците и къде да ги открием?

Пробиотиците са живи микроорганизми и когато се приемат в необходимите количества, влияят благотворно на Вашето здраве.  Естествената среда на пробиотиците са ферментиралите храни (като млечните продукти), но също така могат да бъдат набавени и под формата на добавки.

Защо е необходимо да ги използвам?

Пробиотиците оказват множество ефекти върху организма, но най- важният от тях се изразява в механичния ефект, който упражняват, като например укрепване на чревната лигавица и при конкуренцията от страна на микроорганизмите, които не принадлежат към естествената здравословна микрофлора. Ако пробиотичните щамове си завоюват място, патогените няма да разполагат с достатъчно пространство да се закрепят.

Употребата на пробиотици се препоръчва за укрепването на естествения баланс на чревната микрофлора.

Прочетете повече

Предна страница Следваща
  • Съвети за здравословна пролетна закуска

    Съвети за здравословна пролетна закуска

    Ярки, красиви и съблазнителни цветове на зеленчуци, безкрайно голям избор от плодове, кисели млека, както и малко допълнителни екстри, може да придадат на Вашата закуска такава красота, която да си заслужава да бъде запечатана на професионална снимка, но тя на първо място е от изключителна полза за Вашето здраве.

    Прочетете