Съвети за здравословна пролетна закуска

Здравеословно храненеГотвене
Tomie 21.5.2020 г.

Ярки, красиви и съблазнителни цветове на зеленчуци, безкрайно голям избор от плодове, кисели млека, както и малко допълнителни екстри, може да придадат на Вашата закуска такава красота, която да си заслужава да бъде запечатана на професионална снимка, но тя на първо място е от изключителна полза за Вашето здраве.

Ето и няколко съвета за супер здравословна закуска, която да Ви пробуди от дълбокия нощен сън и да Ви даде енергия през целия ден.

  • С парфетата никога няма да сгрешите: ако харесвате сладката, но здравословна храна, зашеметяваща чашка с благотворна доброта с точното количество пресни плодове, миксирани един с друг, то тогава парфето е точно това, от което се нуждаете.
    Бихте могли да опитате следната гранола –кокосов орех, пълен с парфе от боровинки и праскови с бита сметана. Изберете предпочитана от Вас гранола с пресни боровинки, праскови, целите в топинг, един пласт върху друг, пълни със здравословна доброта.   
  • Смутита ще Ви заредят: рано сутринта имате желание за смути с пухкав, плодов вкус, което да изпълни с енергия Вашето утро?  Опитайте тогава смути с бадемово мляко или смути с боровинки и семена от чиа.
    Хубавото на тези рецепти е че не са само здравословни, но ще Ви помогнат за детоксикация от излишната захар, тъй като не съдържат захар и подсладители. Със съставки като чиа семена, плодове, бадемово мляко, овес, но също и бадемово масло, боровинки, ще се почувствате заредени през целия ден.
  • Салатите ще направят Вашия живот по- екологичен: имате желание за повече зелена храна, базирана на вегетарианството, то тогава бихте могли да опитате салата, която се приготвя бързо и е пълна с достатъчни витамини и минерали.
    Бихте могли да ѝ придадете хрупкав вкус, като добавите други съставки и да си приготвите например фалафел салата, бейгъл или локс салата. 
    Някои от основните съставки, които ще Ви бъдат необходими да си направите закуска по Ваш избор са бейгъл крутони, зелена салата, пушена сьомга, чери домати и фалафел. Можете да добавите и няколко кръгчета краставица, кисело мляко и круша към дресинга. Това са някои от опциите, които бихте могли да опитате за пълноценна закуска, с която да възобновите деня си на високи обороти.
  • Пухкавост и лекота с палачинки: пухкавост и лекота, тези чудеса в чинията ще Ви заситят и ще Ви дадат необходимата енергия , с която да се изправите с пролетната жаркост.
    Опитайте вафли с котидж чийз от овес или царевично брашно, или палачинки от брашно със сироп от ревен и така ще изпълните Вашето хранене с калций, протеин и различни витамини и толкова необходимите фибри за балансиране на равенството.
  • Домашно направените вафли са номер 1:  начало на деня с вафли е просто съблазнително. Още по-добре би било да имате други естествени съставки в тези вафли за да ги направите божествени и да се топят в устата.
    Тези прости, лесни за правене, практически рецепти Ви предлагат всичко от което се нуждаете в сутрешното ястие, приготвено с естествени съставки. Можете да опитате норвежки вафли, както и вафли от мътеница или пълнозърнесто брашно. След като Вашата вафла е готова, напръскайте я с кленов сироп за още повече чар и ще останете удивени, как ястието ще бъде погълнато.

Заключение 

Закуската през тази пролет трябва да е лека, пухкава и здравословна. С големия избор от пресни плодове и зеленчуци около Вас, няма нужда да поглеждате надалеч за да си набавите добра и здравословна закуска. От смутита до вафлите, салатите и палачинките, има много начини да почувствате пролетта.

Прочетете повече

Предна страница Следваща